Logo Background RSS

Politiek & verkiezingen in Reningelst van 1794 tot 1977

  • Op vrijdag 1 oktober 2021 brengt Bert Lemahieu in OC Rookop (Heuvellandseweg 1, 8970 Reningelst) een  lezing over de Reningelstse dorpspolitiek en de verkiezingen van 1794 tot aan de fusies van januari 1977.Alle burgemeesters en gemeenteraadsleden passeren de revue. Er wordt gefocust op de evolutie in de verkiezingen over bijna 2 eeuwen en op de soms harde verkiezingsstrijd.
    Ook wie van politiek geen kaas gegeten heeft, zal van deze uiteenzetting kunnen genieten. Alles wordt gekruid met enkele anekdotes en getuigenissen.
    Tevens is er een kleine tentoonstelling te bezichtigingen met o.a. heel wat verkiezingspamfletten van einde 19de / begin 20ste eeuw.Na deze lezing kan je nog wat napraten in de Kinderbrouwerij en genieten van een lokaal biertje. De inkom bedraagt 3 euro. Vooraf inschrijven via bert.lemahieu@telenet.be of 0493/07.88.65.

Geef een reactie.