Logo Background RSS

Reningelst huldigt eerste artistiek centrumpunt in

  • Op zondag 11 januari huldigt het Bewonersplatform van Reningelst in aanwezigheid van schepen Loes Vandromme het artistieke centrumpunt bij OC Rookop feestelijk in. Alle inwoners van Reningelst zijn vanaf 10u30 welkom op deze opening die meteen gekoppeld wordt aan de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie die muzikaal ingekleed wordt.

    De inhuldiging van het centrumpunt in Reningelst is de eerste in een rij van negen, want de komende maanden huldigen alle bewonersplatforms van de Poperingse deelgemeenten hun centrumpunt in. Het ontwerp van elk artistiek centrumpunt start telkens bij een uniform vertrekpunt: een verticale mast als hoppepaal verbonden aan een horizontale ring als ‘omkadering van lucht en wolken’. Onder deze cirkel wordt telkens een zitelement geplaatst zodat de centrumpunten kunnen uitgroeien tot ontmoetingsplaatsen in de dorpen.

    Ondanks deze uniforme, herkenbare kenmerken is elk centrumpunt ook uniek omdat één of meerdere kenmerken van het dorp vertaald worden in het kunstwerk. Fietsdorp Reningelst kreeg als slogan ‘dorp in versnelling’, deze versnelling wordt in het centrumpunt gesymboliseerd door een extra ‘ring’ die een fietsparcours voorstelt, de twee bollen in het werk zijn fietsen die elkaar langs het parcours ‘achtervolgen’ en zo dynamiek en versnelling in het werk brengen.

    De centrumpunten werden gefinancierd door stad  Poperinge, Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Overheid, de Europese Unie en Leader. Ze kwamen tot stand door een intensieve samenwerking tussen de bewonersplatforms, architectenbureau Jan Maenhout, stad Poperinge en het leadersecretariaat.

Geef een reactie.