Logo Background RSS

Opgraving in Reningelst

  • Opgraving in Reningelst levert resten uit Eerste Wereldoorlog op.
    Onlangs werd door Archaeological Solutions het archeologische onderzoek beëindigd op een terrein in de Kriekstraat in het West-Vlaamse Reningelst (Poperinge). Naast enkele ijzertijdgreppels, -kuilen en -paalsporen werden een groot aantal kuilen aangetroffen uit de Eerste Wereldoorlog. Opmerkelijk was het aantreffen van grote kuilen waarin meerdere paarden werden begraven (meestal door elkaar gelegen). Deze paarden, vermoedelijk verwond geraakt aan het meer oostelijk gelegen front, werden in deze regio verzorgd en eveneens bij te zware verwondingen afgemaakt. Bij minstens één schedel kon een impact van een kogel vastgesteld worden.

    Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie.