Logo Background RSS

Sint-Maarten komt naar Reningelst op vrijdag 10 november

  • Vanaf 17.15 uur organiseert de Gezinsbond een creamoment ‘pietenpetten maken’ in OC Rookop. Om 17.45 uur verwachten het Feestcomité en de Gezinsbond alle Reningelstse kinderen in OC Rookop. Om 18 uur vertrekt de sint-maartensstoet. Met mijter of pietenmuts op (en liefst met een fluohesje aan) trekken we de straten in, op zoek naar de Sint. Dan worden Sint en Piet met paard en koets naar OC Rookop gebracht, gevolgd door de stoet.

    Daar verwelkomen de kinderen van de basisschool “De Zonnewijzer” Sint en Piet met oude traditionele sint-maartensliederen,

    Daarna zal de grote kindervriend er snoep uitdelen aan alle kinderen tot en met het zesde leerjaar. Vanaf 17.45 uur nodigt de Gezinsbond uit in haar minibar voor een warme chocolademelk of een jenever. De opbrengst is voor de zak van de Sint. Een 10-tal begeleiders staan in voor de begeleiding van de stoet. Wie kiest voor het creamoment en/of wie mee opstapt in de stoet doet dit op eigen risico.

Geef een reactie.