Logo Background RSS

Toneelvoorstelling “100 jaar toneel in Reningelst”

 • Op 6,7 en 8 oktober 2022 om 20 uur en op 9 oktober om 11 uur brengen De Vlaamsche Vrienden in OC Rookop een 8-tal treffende fragmenten uit evenveel stukken van de voorbije 100 jaar. Enkele oud-spelers nemen terug een rolletje op zich. De bindende factor is een verteller die de geschiedenis van het toneel in Reningelst vertelt en de fragmenten voor zover dat nodig is ook even duidt zodat de toeschouwers begrijpen waarover het gaat. Deze keer is er geen tribune voorzien en zijn er ook geen genummerde tickets. Er wordt wel op een podium gespeeld. Na de voorstelling bieden we de toeschouwers een gratis drankje aan.
  Tickets (10 euro) zijn te verkrijgen via de.vlaamsche.vrienden@telenet.be of bij Bert Lemahieu (0493/07.88.65). Liefst vooraf overschrijven op BE52 85083731 4809 met vermelding van naam en datum. Tickets kunnen voor de voorstelling opgehaald worden in de bar van OC Rookop.
  De geschiedenis van het Reningelsts toneel wordt zichtbaar gemaakt in een tentoonstelling met allerlei toneelmateriaal van 1922 tot heden: programma’s, affiches, toneelboekjes, uitnodigingen, toegangskaarten, kasboeken, krantenartikele

  n, foto’s, videofragmenten, diavoorstelling,……..De tentoonstelling is vrij te bezoeken na de opvoeringen en op 8 en 9/10 van 15 uur tot 19 uur.
  Hartelijke groet
  Namens Toneelvereniging “De Vlaamsche Vrienden”
  Bert Lemahieu

Geef een reactie.