Logo Background RSS

Toneelvoorstelling “Picasso”

  • Toneelvereniging ‘De Vlaamsche Vrienden’ brengt dit seizoen “Picasso” op de planken, geschreven door Filip Vanluchene en geregisseerd door Chris Vandenberghe.
    Picasso: creatief en groots als keramist, graficus en schilder. Realisme, surrealisme, kubisme, postimpressionisme: niets is hem vreemd. De mens achter deze geniale en passionele kunstenaar heeft echter woelige karaktertrekjes. Pervers, arrogant, brutaal en neerkijkend op vrouwen. Hij laat dan ook een spoor van vernieling na bij iedereen die hem dierbaar is.

    We schrijven met deze opvoering het gezegende jaar 1966. The Beatles scoren een hit met ‘Michelle’. De culturele dameskring ‘kunstig en creatief Kuurne’ legt een autocar in naar de grote Picassotentoonstelling in Parijs. Een bus tjokvol opwinding en verwachtingen en, jawel ook bij hen, intriges en jaloezie, verdoken verlangens en passie. De dames ontdekken Picasso, als artiest en als mens. Zij komen het u guitig en met smaak vertellen en boetseren in de stijl van de meester een verhaal met hilarische scènes en apocalyptische beelden.
    De voorstellingen gaan door in OC Rookop op zaterdag 16, maandag 18, vrijdag 22 en zaterdag 23 maart 2024, telkens om 20 uur.

Geef een reactie.