Logo Background RSS

Het Bewonersplatform haalt prijs binnen.

  • Op 24 oktober ll. organiseerde het bewonersplatform Reningelst de zwerfvuilactie “‘t Is were proper in Reningelst” i.s.m. IVVO en met de milieudienst van de Stad Poperinge. Er werd maar liefst 850 kg zwerfvuil uit de wegbermen gehaald. Guido Gryson, Reningelstenaar en kunstenaar alias “Costa del Brol”, maakte van een deel van de troep een kunstwerk en seretaris van het Bewonersplatform Maria Lermytte schreef er een passend gedicht voor.
    Het unieke van de actie bezorgde het Bewonersplatform een eerste prijs, uitgereikt door de provincie West-Vlaanderen te Gits.
    Op 17 januari wordt het kunstwerk officieel ingehuldigd in OC Rookop. Op deze manier wil men het sensibiliserend karakter van de zwerfvuilactie nog een tijdje te laten nazinderen bij alle gebruikers an OC Rookop.


Geef een reactie.