Logo Background RSS

Sint-Maarten komt naar Reningelst op donderdag 10 november

  • Vanaf 17.15 uur organiseert de Gezinsbond een creamoment ‘pietenpetten maken’ in OC Rookop. Om 17.45 uur verwachten het Feestcomité en de Gezinsbond alle Reningelstse kinderen in OC Rookop. Om 18 uur vertrekt de sint-maartensstoet. Met mijter of pietenmuts op (en liefst met een fluohesje aan) trekken we de straten in, op zoek naar de Sint. Dan worden Sint en Piet met paard en koets naar OC Rookop gebracht, gevolgd door de stoet.
    Daar brengen de leerlingen van de Kunstacademie Poperinge (afdeling Reningelst) i.s.m. met de kinderen van de basisschool “De Zonnewijzer” een optreden ter ere van Sint-Maarten. Daarbij verwelkomen ze niet alleen Sint en Piet met oude traditionele sint-maartensliederen, maar brengen ze ook het verhaal en de traditie errond tot leven met korte sketches vanuit de woordklas. Het geheel wordt een levendige en unieke afwisseling tussen twee podia Woord en Muziek, met de Sint als middelpunt.
    Daarna zal de grote kindervriend er snoep uitdelen aan alle kinderen tot en met het zesde leerjaar. Vanaf 17.45 uur nodigt de Gezinsbond uit in haar minibar voor een warme chocolademelk of een jenever. De opbrengst is voor de zak van de Sint. De politie staat, in samenspraak met een 10-tal begeleiders, in voor de begeleiding van de stoet. Wie kiest voor het creamoment en/of wie mee opstapt in de stoet doet dit op eigen risico.

Geef een reactie.