Logo Background RSS

Sint-Maartensfeest in Reningelst

  • Op woensdag 10 november 2021 wordt naar jaarlijkse gewoonte Sint-Maarten verwacht in ons dorp. Vanaf 16.30 uur organiseert de Gezinsbond een smulmoment in OC Rookop: 5 euro voor 2 pannenkoeken met koffie of warme chocomelk. Er komt ook een tekenhoek, waar de kids vlaggetjes kunnen versieren. Zo wordt het podium versierd met een vlaggenlijn. Om 17.40 uur verwachten het Feestcomité en de Gezinsbond alle Reningelstse kinderen in OC Rookop. De leerlingen van de gitaarklas brengen er een sintoptreden, meezingen is toegelaten! Om 18 uur vertrekt de sint-maartensstoet. Met mijter of pietenmuts op (en liefst met een fluohesje aan) trekken we de straten in, op zoek naar de Sint. Dan worden Sint en Piet met paard en koets naar OC Rookop gebracht, gevolgd door de stoet.
    Op het podium brengen de klassen van “De Zonnewijzer” hun liedjes voor de Sint. De liedjes zullen begeleid worden met gitaarklanken. Daarna zal de grote kindervriend er snoep uitdelen aan alle kinderen tot en met het zesde leerjaar. Vanaf 17.45 uur nodigt de Gezinsbond uit in haar minibar voor een warme chocolademelk of een jenever. De opbrengst is voor de zak van de Sint. De politie staat, in samenspraak met een 10-tal begeleiders, in voor de begeleiding van de stoet. Wie kiest voor het smulmoment en/of wie mee opstapt in de stoet doet dit op eigen risico.

Geef een reactie.