Logo Background RSS

Sint-Maartensfeest in Reningelst

 • Op zondag 10 november 2019 wordt naar jaarlijkse gewoonte Sint-Maarten verwacht in ons dorp.
  Vanaf 16.30 uur organiseert de Gezinsbond een smulmoment in OC Rookop: 2 euro voor 2 pannenkoeken, 1,20 euro voor koffie of warme chocomelk. Voor de kinderen is er ook een tekenhoek voorzien.
  Vanaf 17.45 uur verwachten het Feestcomité en de Gezinsbond alle Reningelstse kinderen op de parking van OC Rookop voor de sint-maartensstoet. Met mijter of pietenmuts op (en liefst met een fluohesje aan) trekken ze de straten in, op zoek naar de Sint. De kinderen kunnen de stoet opvrolijken met lichtjes en lantaarns. Alles wat lawaai kan maken (trommels, pannen en pollepels,…) kunnen ze gebruiken om de Sint op te trommelen.
  Dan worden Sint en Piet met paard en koets naar de parking van OC Rookop gebracht, gevolgd door de stoet. Na het zingen van enkele liederen rond de sint-maartensvuren zal de grote kindervriend er snoep uitdelen aan alle kinderen tot en met het zesde leerjaar.
  Vanaf 17.45 uur nodigt de Gezinsbond uit in haar minibar op de parking voor een warme chocolademelk of een jenever. De opbrengst is voor de zak van de Sint.
  De politie staat, in samenspraak met een 10-tal begeleiders, in voor de begeleiding van de stoet. Bij slecht weer gaat dit kinderfeest door in de polyvalente zaal van OC Rookop.Wie kiest voor het smulmoment en/of wie mee opstapt in de stoet doet dit op eigen risico.

Geef een reactie.