Logo Background RSS

Krak 2014

 • Dag vrienden van de Krak,

  Jaarlijks organiseert de Krant van West-Vlaanderen de verkiezing’ Krak van je Gemeente’,  in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen. Voor de gemeente Poperinge zijn er 5 kandidaten genomineerd, waaronder Jolien Colpaert uit Reningelst.

  Reningelst, Dorp in Versnelling, leverde reeds 4 keer op rij de Krak van Poperinge: Leen Verdonck (2013), Wim Chielens ( 2012), Maria Malbrancke (2011), Gino Capoen (2010), Jan Descamps ( 2de krak 2009), Bert Lemahieu (3de krak 2008).

  Zou het niet prachtig zijn indien ons ‘Dorp in (met ?) Versnelling een handvol Kraks van Poperinge kon huisvesten ? Laat maar jouw dorpsvlag wapperen !

  Jolien is meer dan het ‘Krakschap’ waard als verpleegkundige bij Artsen zonder Grenzen, als geëngageerde jongedame, als steunpilaar van Chiro Dokio, als ……….……….

  Hoe stem je geldig ?

  Surf naar www.kw.be/krak

  ….Kies je gemeente: Poperinge
  ….Kies je favoriet: Jolien Colpaert
  ….Vul je gegevens in: naam, adres, email
  ….Verstuur….Bevestig de e-mail, die je na het versturen ontvangt (niet vergeten).

  Heb je diverse e-mailadressen, dan kun je meerdere keren stemmen. Je kunt eveneens stemmen met het formulier achteraan de Krant van West-Vlaanderen.
  Stemmen is gratis. Je hoeft geen abonnee te zijn of in Poperinge te wonen. Je maakt zelfs kans op een mooie prijs. Wacht niet tot morgen. Stuur dit bericht met bijlage nu door aan al je vrienden, collega’s, kennissen en familieleden.
  Je leest nog meer in Het Wekelijks Nieuws van vrijdag 5 december 2014.

  Alvast een dikke merci,
  Paul Hoornaert, KW-medewerker Reningelst (HoPa)

  Jolien Colpaert (° 24-10-1989)
  “ Ik was niet bang om besmet te worden met het Ebola-virus. ”

  Jolien, pas 25 jaar jong, is de dochter van Marc Colpaert en woont met moeder Leen Verdonck (Krak van Poperinge 2014), haar jongere broer Floris en zus Selien in de Baljuwstraat van Reningelst. Jolien fietste er naar de dorpsschool, volgde Moderne talen-Wetenschappen in Poperinge en studeerde verpleegkunde in Gent. Dit geëngageerd ex-opperhoofd van Chiro Dokio verlegde al diverse keren haar medische grenzen met Artsen zonder Grenzen in Afrika: tweemaal Republiek Congo alsook het oorlogsgebied in de Centraal Afrikaanse Republiek. Dit jaar, tijdens haar laatste missie werkte Jolien ‘van achter het masker’ in het ebolagebied Kailahun, Sierra Leone. “ In december ben ik waarschijnlijk weer weg met AZG. Mogelijks kies ik eerst voor een andere missie, daarna trek ik waarschijnlijk weer naar het ebolagebied.” (HoPa)

Geef een reactie.