Logo Background RSS

Reningelst, dorp in versnelling

 • In het voorjaar van 2011 hield het architectenbureau Jan Maenhout een belevingsonderzoek in Poperinge. De bedoeling van dat onderzoek was op zoek te gaan naar de identiteit van en de samenhang tussen negen Poperingse woonkernen en de stad Poperinge. Bewoners van alle woonkernen hielpen het architectenbureau op zijn zoektocht naar de ziel van Abele, Haringe, Krombeke, Proven, Reningelst, Roesbrugge, Sint-Jan-ter-Biezen, ‘t Vogeltje en Watou.

  Eén van de aanbevelingen van de medewerkers van het architectenbureau was om de ‘visuele’ identiteit van de negen woonkernen te verbeelden in een huisstijl. Daarom liet het stadsbestuur een huisstijlhandboek opstellen. In dat huisstijlhandboek staat beschreven hoe het logo van elke woonkern eruitziet en welke regels moeten worden nageleefd om de huisstijl correct toe te passen. Wij vragen alle gebruikers dan ook om die regels en de logo’s te respecteren.

  Klik hier als u het huisstijlhandboek wilt raadplegen.

  De logo’s van de woonkernen kunt u downloaden op de website van de stad Poperinge: www.poperinge.be/NL/pagina/2356/reningelst/. In het linkermenu vindt u per deelgemeente de verschillende versies van de logo’s. Mocht u daarover vragen hebben, dan kunt u steeds contact opnemen met Koenraad Verbrugghe, cultuurbeleidscoördinator en dat via nummer 057 34 66 86 of via koenraad.verbrugghe@poperinge.be.

  Wij hopen dat u veel plezier beleeft aan het uitdragen van de visuele identiteit van uw woonkern.

  (Tekst overgenomen van de website van de stad Poperinge)

Geef een reactie.